Tøj til køn

clothing-for-sexMennesket har vist ekstrem opfindelses metoder i udformningen af tøj løsninger til forskellige miljøfarer. De har formået at opfinde rumdragter, aircondition tøj, rustning, dykkerdragter, badetøj, biavlings gear, motorcykel læder, høj synligheds tøj og andre stykker af beskyttelsestøj.

Men designere har ofte ikke beskyttelsen for øje. De tænker mere på design og mode end selve beskyttelsen, når de vil opfinde et nyt sæt tøj. Derimod andre tøj, der er meget beskyttende, har ikke været designet med mode for øje, og dermed kun beskyttelsen af kroppen. Nogle former for tøj har sociale konsekvenser for de individuelle, da deres samfund opfordrer dem til at dække bestemte dele af deres kroppe, som andre så synes mærkeligt.

I de fleste kulturer er køn differentiering af tøj anset for passende. Forskellene kan ses i stilarter, farver og tekstiler. I de vestlige samfund anses nederdele, kjoler og højhælede sko som tøj egnet til kvinder, mens slips anses som mandetøj. Der var en tid, hvor man betragtede bukser udelukkende som mandligt tøj, men det er blevet ændret og kan idag blive set hos både mænd og kvinder. Mandligt tøj er ofte mere praktisk, hvilket betyder at de kan fungere godt under en mange forskellige situationer, men der er en meget større og bredere vifte af tøj stilarter tilgængelig for kvinder.

Det er acceptabelt for en kvinde at bære det mandlige tøj, men omvendt er det set som utrolig upassende og usædvanligt, når en mand bærer en kvindes tøj. I nogle kulturer og religioner, såsom Islam, er der love der regulerer, hvad mænd og kvinder skal bære. Islam kræver af kvinderne, at de skal bære beskedne former for påklædning. Hvad man kvalificerer som beskeden, kan varierer i de forskellige muslimske samfund. Men det er mest kvinderne, der dækker deres kroppe mere til end mænd. Der var en tid, hvor mænd kunne bære nederdele til hverdag, og det blev ikke anset som kvindeligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *