Hvilken tid stammer tøj fra?

what-time-is-derived-from-clothingBeklædning er fiber og tekstilmaterialer, der kan bæres på kroppen. At bære tøj er for det meste begrænset til mennesker og er en funktion i næsten alle menneskelige samfund. Mængden og typen af tøj båret af de forskellige samfund afhænger af, hvor dette samfund befinder sig fysisk, socialt og geografisk. Der er også nogle tøj typer, der kan være kønsspecifikke.

Fysisk tøj kan have mange formål, såsom, beskyttelse mod ild, vand, vind og andet smuds, og det kan derfor øge sikkerheden under farlige aktiviteter såsom vandreture og madlavning. Det beskytter bæreren mod ru overflader, planter, der forårsager udslæt, insektbid, splinter og torne, ved at give en barriere mellem huden og selve miljøet. Tøj kan isolere mod kolde eller varme forhold. Beklædning kan også give en hygiejnisk barriere, hvor den holder smitsomme og giftige materialer væk fra kroppen. Der er også tøj, der kan give beskyttelse mod den utraviolette stråling.

Tøj udfører en række sociale og kulturelle funktioner, såsom individuelle, erhvervsmæssige og køns differentiering og social status. I mange samfund afspejler tøj standarder og normer for beskedenhed, religion, køn og social status. Tøj kan også fungere som en form for pynt og et udtryk for personlig smag og stil.

Tøj har gennem tiden været blevet fremstillet af en meget bred vifte af materialer. Materialerne har varieret fra læder og pelse, til vævning og til at udarbejde eksotiske naturlige og syntetiske stoffer. Fodtøj, hatte, briller og andre beklædninger, som kan blive let fjernet fra kroppen, kaldes tilbehør mere end det kaldes for tøj.

Der er også former for tøj, der giver mindre beskyttelse, hvis de er for tynde, små eller stramme. Godt tøj kan reducere risikoen for uheld mod den bare krop under aktiviteter som arbejde og sport. Der er nogle tøj former, der kan beskytte mod bestemte, specifikke miljøer, såsom insekter, skadelige kemikalier, vejr, våben og kontakt med stoffer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *