Forskelligt tøj til forskellige tidspunkter

Tøj til sport

different-clothes-for-different-timesDe fleste former for sport og fysiske aktiviteter udøves iført særlige beklædninger for praktisk komfort eller af sikkerhedsmæssige årsager. Fælles sportstøj omfatter shorts, t-shirts, tennis skjorter, strømpebukser, træningsdragter og meget mere. De mere specielle sportsklæder omfatter for eksempel våddragter til svømning, dykning og surfing, salopettes og strømpebukser til skiløb og gymnastik. Der er også spandexmaterialer, som de fleste sportsfolk bruger, da dette materiale kan opsuge sved meget lettere end andre normale stoffer. Hvis man har en sport, hvor der sker meget aktivitet, så er spandex også det bedste materiale at bruge, såsom ved volleyball, brydning, dans, gymnastik og svømning.

Sportstøj er typisk designet til at være let, så det ikke belaster brugeren. Cykelsport er en af de værste, når det kommer til slid af et stof, da der bliver trukket rigtig meget og kan være alt for tætsiddende. Det er derfor vigtigt, at sportstøj er løst nok, så det ikke begrænser bevægelsen. Der er nogle sportsgrene, der har særlige stil krav. For eksempel kræver nogle fysisk farlige sportsgrene beskyttelsesudstyr.

Standard sportstøj kan fungere ensartet. I holdsport identificerer man hinanden ved farver på tøjet, mens den enkelte medlem af gruppen kan kendes ved et nummer på ryggen. Ved fodbold bærer målmanden for eksempel en helt anden farve end resten af spillerne fra gruppen. Tøj og farverne kan derfor indikere den aktuelle status eller tidligere resultater af en deltager. I cykling kan man bære en regnbue farvet trøje, hvis man er den aktuelle verdensmester.

Sportstøj er designet til de behov, som brugeren har. I varme miljøer, bør sportstøj tillade brugeren at holde hovedet koldt, mens i kolde situationer, bør sportstøj hjælpe brugeren til at holde varmen. Sportstøj bør også kunne overføre sved væk fra huden. Men uanset hvilken sport det er, så er det mest foretrukne materiale til enhver sport, figursyede, spandex, sportstøj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *