Tøj er noget næsten hvert eneste menneske tager på. Det er noget, man har hørt og set fra de ældgamle billeder og endda fra de forskellige religioner, der beskriver Adam og Eva, de første mennesker, som valgte at tage tøj på. Men det er videnskabeligt bevist, at siden den anden til den sidste istid, omkring 180 tusind år siden, har mennesket regnet ud, at når de tager tøj på kroppen, sandsynligvis dyr pelse og skind i dere tid, opnår de enorme fordele.

På denne side kan man finde masser af artikler omkring tøj og selve historien om tøjet. Hvordan det blev til, hvordan man som menneske, har kunnet ændre brugen af tøj igennem tiderne. I begyndelsen var der kun pels og store blade, til at beskytte kroppen med. Nu til dags er der blevet skabt en helt verden af tøj, forskellige farver, stile og mode. Det er blevet et af de vigtigste punkter i de moderne menneskers hverdag.

Der er ingen nem måde at afgøre, hvornår tøj først blev udviklet, men nogle oplysninger er blevet udledt ved at studere lus. Kropslus lever specifikt i tøj og udviklede sig fra hovedlus for ca. 100 årtusinder. Så det tyder på, at tøj eksisterede på det tidspunkt. En anden teori er, at moderne mennesker er de eneste overlevende fra flere arter af primater, der kan have slidte tøj på, og at tøjet kan have været brugt så langt tilbage som 650 årtusinder.

Men I mange år har det individuelle menneske været drevet til at udtrykke individualitet og status ved at bære mere særprægede tøj, sko og smykker. Der er også dem, der bruger makeup til at vise deres individualitet og tatoveringer.

Den mest oplagte funktion af tøj er at forbedre bærerens komfort ved at beskytte bæreren mod forskellige elementer.