Arbejdsvilkår i tøj industrien

working-conditions-in-the-clothing-industryDer er nogle folk, der bærer tøj, lige indtil det begynder at falde fra hinanden, fordi de ikke har råd til at købe nyt tøj og ejer derfor heller ikke mange forskellige beklædningsgenstande. Disse mennesker bor for det meste i fattige lande, hvor de arbejder i fabrikker, som fremstiller dyrt tøj til vesten.

Selvom mekanisering forvandlede de fleste aspekter af menneskelig industri ved midten af det 20. århundrede, har beklædningsarbejdstagere fortsat med at arbejde under vanskelige forhold, som kræver gentagen manuel arbejdskraft. Masseproduceret tøj er ofte lavet i det, der anses for at være sweatshops, som karakteriseres af lange arbejdstimer, manglende fordele og manglende vilkår for de arbejdende.

De fleste af disse eksempler findes i udviklingslandende, kan tøj fremstillet i industrialiserede lande også fremstilles på samme måde under samme dårlige vilkår.

Der er utallige kampagner og organisationer, der har prøvet og stadig prøver at forbedre disse vilkår for arbejderne på disse tekstil og beklædnings fabrikker. Foreninger prøver at vise disse organisationer, at de har styr på alt, at de giver gode vilkår til deres arbejdere og har korte arbejdstimer, men så snart organisationerne er væk, så er de tilbage i deres gamle vaner. Det er den eneste måde, de kan lave billigt tøj og tjene penge.

Disse kampagner, der er imod de dårlige arbejdsvilkår prøver at sponsorere oplysningskampagner og begivenheder, som trækker opmærksomhed både i medierne og offentligheden til arbejderne. Så de kan forstå, at de skal kæmpe for deres rettigheder.

Pels

Anvendelse af animalske pels i tøj stammer helt tilbage fra den forhistoriske tid. I vores moderne samfund er pels tøj forbundet med rigdom i udviklede lande. De er dyre, designet af dyre mode mærker. Pels bliver også brugt af folk, der bor i de arktiske områder for deres varme og beskyttelse. Der har dog været mange kampagner igennem tiden, hvor folk har været imod brugen af pels. De mener, at det er alt for grusomt og unødvendigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *